Karcher

 Alfred Kärcher SE & Co. KG (Керхер)  е немска компания. основана е от Алберт Керхер през 1935 година в Щутгарт и сега е най-големия производител на техника за почистване. По техни данни към 2016 година компанията е зарегистрирала 552 патента, оборотът е бил 2,224 милиарда евро и са били произведени 12 871 бройки различни продукти.


Компанията има широка мрежа от дистрибутори из целият свят, а и факта, че имат домашни (за непрофесионална) работа продукти, ги прави много популярна сред хората.



В момента на създаването си КЕРХЕР са се занимавали с друго,  като промишлени нагреватели. Големият "пробив" на компанията идва през 1937 година когато изработват и продават отоплителни системи за самолети. Тогава КЕРХЕР закупуват терен в съседният на Щутгарт град Winnenden, където и до сега се намира централата им.

Естествено през годините на Втората световна война компанията е в криза и оцеляват благодарение на производството на домашни печки за отопление и други уреди за бита.

През 50-те години КЕРХЕР е компания преди всичко за отоплителни уреди.

Преломният момент идва през 1974 година, когато компанията взема решение да се занимава с производството на техника за почистване с високо налягане.

В останалите години компанията Керхер се усъвършенства в производството на прахосмукачки, включени са вече широка гама машини, екстрактори работещи с вода или екстрактори с пара,  както и разширяват асортимента си до капково напояване на градини и паркове.

Така полека лека стигаме до наши дни, където Керхер е лидер на пазара в Европа.

Ние отделяме голямо внимание на немското качество и инженерна мисъл и по тази причина голяма част от оборудването ни и професионални препарати са произведени от КЕРХЕР.

Екстрактор Karcher Puzzi 10/1  естествено комбинацията от най-доброто от цяла Европа, Азия и Великобритания. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар