Парен екстрактор


Парният екстрактор на италианската фирма Ghibli & Wirbel е една от най-добрите парни екстрактори, предлагани на пазара за професионална техника за почистване. Със своите 165 градуса пара и 6 бара налягане е безспорен фаворит в сферата на поддържащото почистване. Особено полезна е при изчистването след ремонт и почистването на фуги. Остатъчната влага след работа на килими, дамаски или седалки на автомобили и камиони е почти нулева. По основното, което трябва да се знае за парните екстрактори е, че са изключително ефективни и полезни в някои от случаите. 

Какво имам предвид?
Не си мислете, че парата е всемогъща.😁😁😂 ДА така казват по рекламите, но винаги има едно НО!
Изключителна ефективност, без химия и алергии - ДА, но за междинно почистване. Това е официалният термин, иначе означава за абонаментно, няколко пъти почистване. Перфектни са за много задачи, особено за кухня, поддържане на килими, седалки или други термоустойчиви материали. За голяма "мизерия " не са подходящи.
  
Къде е проблема?
Проблема не е в температурата и налягането, а в разнообразието от петна и зацапвания, с които трябва да се справим в ежедневието. Има много случаи, когато парата не помага, а вреди. Типичният случай е при камионите - остатъци от грес и смазочни материали, които изобилстват там. Има зацапвания, при които парата не помага, а напротив  ги набива в тъканта. 

Много полезна и добре работеща машина за определени случаи. Всяка фирма трябва да я има в наличност за да реагира на изискванията на клиентите си. Не може да се отрече предимствата на парата особено свойството и да прониква на всякъде.
  

Няма коментари:

Публикуване на коментар