Почистване на камион в Русе


Цялостно изчистване на камион. Разбира се, става въпрос за кабината и то вътрешната част. Почистването се извършва на няколко етапа.
Първо всичко в кабината, пода, седалките, матраците, таблото се почистват със суха прахосмукачка. След това с нужните препарати, в зависимост от петната се третират, за да могат професионалните препарати да започнат своето действие. Основното, което се среща е пожълтяване на тапицерията от цигарите. Други петна, на които често попадаме са петна от кафе, по-рядко чай. Масово срещани са и разни остатъци от храна и напитки по таблото и пода. Разбирам тези хора, те живеят в тази кабина с дни и седмици, все пак това е техния дом за големи периоди от време. 
 След това се пристъпва към изпирането на тапицерията на тавана (причината е, че тапицерите не задържат препарата и вода и всичко капе по таблото, седалките и матраците). Изпира се с екстрактор Karcher Puzzi 10/1, но капането е факт и при голямо старание от страна на оператора. След това се пристъпва към изпиране на останалата тапицерия. При някои камиони има тапицерия и на вратите, но нея изчистваме последна, защото качването, слизането, носенето на препарати и други инструменти може, а и често се случва, да ги изцапа. Това отнема около 60 мин. След това се пристъпва към изпирането на матраците. На някои камиони матраците могат да се свалят и да се изперат чрез екстракция на препарат с вода на място извън кабината, но някои не могат или е твърде трудоемко и ще отнеме много време.

В същото време се почиства таблото и панорамното стъкло със специализирани препарати. Предпоследно се пристъпва към изпирането на седалката на водача. (Тук има особеност. Ако на екипа му предстои пътуване скоро или същият ден се изпират първо седалката на водача и матрака, който той ни посочи с цел да могат най-дълго да изсъхват.) Разбира се има и случаи, когато пътуват двама водачи и тогава започваме в следната поредност: седалки след това матраци. Логиката е, че те ще шофират няколко часа преди да спрат за почивка.
 Завършващите действия са полиране на таблото и почистване на пода и вратите.
Цялата дейност отнема от 2 до 4 часа в зависимост от степента на замърсяване.




Няма коментари:

Публикуване на коментар