Какво е професионална фирма за почистване ?

Почистваща фирма в Русе
Професионално почистване в Русе 

За последните десетина години на територията на България се появиха голямо количество фирми, предлагащи професионално почистване. В европейските страни тази дейност е известна и популярна отдавна. Съществуват мощни организации с хиляди служители и много офиси. Поглеждайки родното интернет пространство, всеки бързо може да разбере, че тази дейност набира все по-голяма популярност. В този материал ще се постараем да уточним какво е професионална компания за почистване и с какво тя се занимава.

Под професионално почистване би трябвало да се подразбира не просто повърхностно почистване (уборка), а пълноценна дейност, с която се поддържа и/или еднократно се отстранява със специализирана техника и препарати натрупаната мръсотия, било то прах или петна. Както е модерно последните години да вземаме на "заем" от чужди езици думички, то тая думичка е "clening" от английски език и най-близо до българското почистване. В съзнанието на народа преобладава една такава представа за бедното момиче на 14-15 години, което родителите са го изпратили да слугува по богаташките домове срещу прехрана.Това не е само представа, а е самата действителност някъде до 20 -30 години на миналия век. Сега бедните "момиченца" и "момченца" имат техника и оборудване за хиляди левове и  най-малкото са преминали няколко обучения по темата (предлагат се от фирмите-производители на препарати и машини). И така... Историята на почистването е интересна, но да се върнем на темата . 

   С какво точно се занимават фирмите за професионално почистване ? 


Както вече става ясно това е фирма (компания), регистрирана по всички правила на Българското законодателство, с предмет на дейност услуги или по-точно почистване. Основната задача на фирмата за професионално почистване на помещенията е бързо и качествено да се достигне до договорените между страните резултати.
Направленията и видовете почистване са твърде много, за да бъдат изброявани изчерпателно като основни групи могат да се определят :

 Съобразно времето 

  • Еднократно 
  • Ежедневно 
  • Договорен период от време (пролет-лято)

Съобразно обема на работа 

  • Частично (пране на тапицерия) 
  • Цялостно (целият имот) 
  • Договорно (само кухнята и банята) 

Съобразно възникналото събитие.

  • След пожар 
  • След наводнение 
  • След ремонт 
Почистване има и външно - не се отнася само за колите :) 
  • Почистване на градината (почистване на сняг) 
  • Външно измиване на големи витрини и парници
Разбира се, има и много други разновидности и теми, но основното е  фирмата за професионално почистване освен техника, квалифициран персонал и професионални препарати трябва да предложи договор, протокол за прием и издаване на фискален бон. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар