Какви препарати използваме в нашата работа ?

 





















От всякъде ни заливат с реклами - по телевизията, в интернет, по улиците и в магазините. Всички те  ни обясняват колко са велики и че само те в цялата галактика  😁😇😅 могат да решат твоя проблем. Опитът показва, че това не е вярно и трябва някакъв подход, метод, по който да се отсеят едните от другите.

Най-лесно е, ако направим аналогия с автомобилите. Колкото и да е "ВЕЛИКА" една марка има слаби модели и именно за това е толкова трудно да си избереш кола. Идеята да вземеш една и после да разбереш, че не правилния избор е икономически неизгоден. Същото е и с препаратите за почистване.

Производителите даже и на световните марки нямат ресурс и възможности да покрият всички аспекти на своя бизнес и се стараят да произвеждат широкоспектърни препарати.  Причината, че с годините са направили пазарни анализи на най-често срещаните проблеми в едно домакинство и произвеждат такива препарати, които покриват тези критерии. Затова ви се струва, че с един домашен препарат може да се свърши всичко. Особеното при домашните препарати, че освен това трябва и да съобразени с цената - да е достъпна, да са в красиви опаковки и други маркетингови похвати. 

Дали съм прав всеки може да се убеди сам както си отвори шкафа с препарати и осмисли, че колкото и да са универсални има поне 4 различни видове препарати за почистване. 

Има ли нещо лошо в това, че препаратите са с широк диапазон на възможности? 

Категорично НЯМА лошо, просто всички домакинства в целия свят са обречени рано или късно да загубят "БИТКАТА" 😉😉😉

Това всъщност е идеята да купуваш още и нови препарати за да има търговия. Примера е най-осезателен с тигана. Купуваш го нов и много си го харесваш. Грижиш се за него, но с годините става все по-мръсен и ти все купуваш нови и по-нови препарати.

Затова трябва да се използват много и професионални препарати в работата на една специализирана фирма за почистване. Няма как с един вид препарат да се изчисти всичко и всякакъв вид замърсявания.

За да бъдем честни трябва да кажем, че има един диван в Русе на наши клиенти, с който не можахме да се справим на 100 %.  Проблема е, че е омазан със сажди, които са изключително неприятни и упорити. Семейството е извикало коминочистач, защото имат камина. В момента, в който коминочистача е пуснал тежестта и отпушил комина, камината не е била затворена и всички сажди са полетели из цялата стая. Понеже не е често срещан проблем,  няма  или поне ние не знаем за такъв препарат, който да се справи с това.

След всичко казано е много трудно да отговориш на въпроса: С какви препарати работите и на коя фирма?

Разбира се, това е само една част от нещата има много условности и различни хипотези. Няма конкретен отговор, както знаем зависи и на колко време са петната, за да се използва едно и също средство. Има случаи, когато проблема се решава от комбинация от няколко, даже и домашни препарати. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар