Домашни любимци


Премахване и изчистване на петна от домашни любимци
Отстраняване на петна и миризма от урина на домашни любимци
Присъствието в дома на животинка без значение дали е котка, куче или друго променя атмосферата в дома. Той става по-уютен  и изпълнен с живот. Присъствието на домашен любимец  променя всичко, включително и навиците, както и  задълженията в семейството.
Животинският свят е пъстър и забавен, но съвместното съжителство с хората изисква и определени грижи, освен храната и вода. Естествено става въпрос и за поддържането на хигиената в дома. За да разберем един проблем като миризмата и петната оставени от нашите домашни любимци, първо трябва да се запознаем в дълбочина с проблема.

Проблемът се казва АМОНЯК . Той се съдържа както в урината на котките, така и в урината на кучетата. На това мирише в домовете, където има домашни любимци. Добрата новина  е, че е лесно разтворим във вода и киселини по тази причина във всички "домашни"  рецепти са включени тези две съставки. Лошата новина е, че с това не се изчерпва всичко. В състава на урината на нашите домашни любимци няма само амоняк разбира се. :) Урея, Уробилин (Жлъчен пигмент в урината, получен от уробилиногена чрез окисляване при стоене на урината на въздуха), Пикочна киселина, Натрий, Други електролити, Креатинин, Феромони, Бактерии – обикновено са 5 различни вида. Когато котешката урина изсъхва, уреята се разгражда от бактериите. Това е, което прави урината да мирише на амоняк. С по-нататъшното стоене и изсъхване се образуват тиоли, което на практика  означава, че подът (мебелите)  или меката тъкан остават напоени от  котешката урина.
Уреята и уроблина са разтворими във вода и затова коктейл от вода оцет и киселина дават първоначално успех. Получава се ефекта (Чистя постоянно, а си мирише). Проблемът е, че пикочната киселина и нейните соли остават. Те не се разграждат от вода, киселина и други домашни хитрини, те кристализират. Затова след като ги намокрим те се "активират" и започва да мирише отново. Твърди се, че този процес може да отнеме години, докато изчезне напълно. 
Разбира се, съществуват  препарати, които са на ензимна основа, с което може да се реши този проблем веднъж завинаги и то не като тази миризма се покрие с друга по-силна миризма както действат обикновените препарати.
 

Основното което трябва да се знае: За да подейства такъв препарат трябва да се нанесе и да се изчака в зависимост от препарата от 10 до 30 мин., за да се разградят кристалите.

Ето стъпките който извършваме ние за отстраняването на проблема с миризмата веднъж завинаги :
   1. Гасим лампите... 😂😂😂😂 ДА ! Това е първата стъпка да се затъмним помещението доколкото това е възможно. Целта е да може да осветим стаята с UV специализиран прожектор с определена дължина на светлината вълна, при което "маркираните" територии се оцветяват в  цвят.

Намиране на петна от урина от котки
Намиране на петна от урина на домашни любимци.
 
ВАЖНО !!!

Всичко действа ако е на определена повърхност, тапицерия, мокет или друго,  ако е попило в мебел или паркет по-добре потърсете нужните специалисти в тази област. 

  2. Маркираме с креда намерените петна. Добавяме около 15 см. повече от видимото с цел да се покрие повече площ.
  3. Палим лампите 😉
  4. На очертаните места третираме с специален препарат като се има предвид, че препаратите за котки и кучета са различни. При наличие в дома и на двата любимеца се подхожда по метода на изключването. 
  5. Изчакваме необходимото време, за да може препарата да взаимодейства и го почистваме с прахосмукачка - суха. 
   6. Почистваме местата с екстракторна машина с цел премахване на всякакви остатъци. 
 
При нужда стъпки от 4 до 6 се повтарят до постигане на желаните резултати.Трябва да се има предвид, че подхода при много стари петна е по-различен. Времетраенето на действието на препарата трябва да е до 24 часа . Няма коментари:

Публикуване на коментар